Voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten:

  • Couscous                    200 gram
  • Komkommer               1 stuks
  • Kappertjes                  100 gram
  • Muntblaadjes             15 gram
  • Citroenmayonaise      2 eetlepels
  • Yoghurt                       2 eetlepels
  • Granaatappelpitjes    120 gram

Bereiding:

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking;
  • Verdeel over een schaal en laat afkoelen;
  • Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes;
  • Giet de kappertjes af, maar bewaar 1 eetlepel van het vocht;
  • Hak de noten grof en snijd de munt in stukjes;
  • Meng de mayonaise met het kappertjesvocht en de yoghurt;
  • Meng de komkommer, kappertjes en munt en de dressing door de couscous;
  • Breng op smaak met zout en peper;
  • Bestrooi met de nootjes (en granaatappelpitjes).