Een scholier uit een ander land in huis? Een geweldige manier een andere cultuur én je eigen cultuur beter te leren kennen.

In andere landen gaan veel dingen anders dan wij in Nederland gewend zijn, en in de ogen van een buitenlandse scholier zijn wij Nederlanders natuurlijk bijzondere mensen met rare gewoonten. Wat moet je bijvoorbeeld doen met een afwasborstel? Of een washandje? Twee typisch Nederlandse voorwerpen die een heel leuk gesprek over was- en afwasgewoontes in verschillende landen kunnen opleveren. En veel gelach, natuurlijk. Maar verschillen gaan veel dieper dan dat. Ook dat zal je als gastouder ontdekken.
Een scholier uit een ander land in huis? Het is een ervaring waar je de rest van je leven plezier van hebt. Het opent je ogen, maakt je bewust van culturele verschillen en hoe je die kunt overbruggen. En je hoeft er de deur niet voor uit!
Klik hier voor een indruk (Film met dank aan Iris Kort):

Via de menubalk links leest u meer over gastouder worden, ervaringen van gastouders en praktische zaken. Haal de wereld in huis als gastgezin met AFS!
google-site-verification: googlee91052b1ef475cf6.html