AFS is een internationale, niet overheid gebonden, non-profit vrijwilligersorganisatie.

AFS biedt mensen mogelijkheden voor intercultureel leren om ze kennis en vaardigheden en begrip te helpen ontwikkelen die nodig zijn om een rechtvaardigere en vreedzamere wereld te creëren. AFS Nederland doet dat concreet door middelbare scholieren de kans te geven een periode naar een school te laten gaan in het buitenland en daar te verblijven in een gastgezin, en door jaarlijks scholieren vanuit de hele wereld te ontvangen in gastgezinnen die hun huis en hart openstellen voor een jongere. Ook bieden we een iets oudere leeftijdsgroep (18-25) de mogelijkheid een halfjaar vrijwilligerswerk te doen in een ander land. AFS is internationaal een van de leidende organisaties in de wereld in intercultureel leren en biedt internationale uitwisselingsprogramma’s aan over de hele wereld in meer dan 60 landen door een samenwerking met AFS partners wereldwijd. Alle partnerorganisaties hebben een netwerk van vrijwilligers tot hun beschikking, een professionele staf en een vrijwillig bestuur aan het hoofd.

AFS Nederland is al 65 jaar actief sinds de start van AFS International als non-profit vrijwilligersorganisatie. In 2014 bestond AFS 100 jaar, lees meer over geschiedenis

Vele duizenden jongeren zijn als scholier via AFS Nederland een schooljaar in een ander land gaan wonen. In ons land hebben veel gastgezinnen scholieren gastvrij ontvangen en hun kennismaking met onze taal en cultuur meebeleefd. Een AFS ervaring gaat verder dan de periode van een uitwisseling alleen.Vrijwel alle AFS’ers krijgen er veel nieuwe contacten door, doen een unieke levenservaring op en hebben er voordeel van voor de rest van hun leven.


google-site-verification: googlee91052b1ef475cf6.html