Kies Bestemming

Wil je tijdens je schooltijd voor een langere periode naar het buitenland? Of doe je dit jaar eindexamen en wil je daarna eens iets heel anders doen voordat je begint met studeren? Of wil je misschien een bekende taal goed onder de knie krijgen of juist een nieuwe taal leren? Ga dan een buitenlandervaring aan met AFS en leer een andere cultuur van binnenuit doorgronden. Klik op de landen hieronder voor meer informatie, of lees de folder hier.

AFS heeft enkele beurzen beschikbaar!

Zoek op>

Wie met AFS op uitwisseling wil gaan, heeft de keuze tussen verschillende uitwisselingsprogramma's: Programmas waar je naar school (Highschool en ECTP) of naar een college gaat, of het Wereldwerkprogramma, waar je in een project praktisch aan de slag gaat.

Het verbindende element van alle programma's is het verblijf in een gastgezin (om de cultuur écht van binnen te kunnen beleven) en de voorbereiding en begeleiding door vrijwilligers en staf, zowel in Nederland als in het buitenland. Op deze manier blijven alle deelnemers binnen de kaders en kwaliteitsnormen van het netwerk van AFS. Het AFS netwerk, dat sinds 1947 door wereldwijd meer dan 400.000 deelnemers, gastgezinnen en vrijwilligers is opgebouwd - en tot de dag vandaag mensen en culturen met elkaar verbindt.

Het meest bekende (en populaire) programma binnen AFS is het Highschool jaarprogramma. De mogelijke bestemmingen voor dit programma zie je op de wereldmap boven en in de lijst daarnaast. 

Daarnaast bestaat er ook een Collegeprogramma (voor jongeren die bijvoorbeeld te oud voor het Highschoolprogramma zijn) en het 3-maanden European Citizenship Trimester Programma (ECTP).

Meer informatie vind je op de volgende pagina's - en door persoonlijk contact. Onze vrijwilligers zijn overal in het land verspreid - en vertellen graag meer over AFS en wat het op persoonlijk niveau voor mensen kan betekenen.

De volgende informatiebijeenkomsten staan trouwens onder "Agenda" op deze website!


google-site-verification: googlee91052b1ef475cf6.html