Kies programma's:

  • Azië
  • Europa
  • Latijns Amerika
  • Noord Amerika

Verruim je blik op de wereld!

Onze interculturele avonturen veranderen jouw leven voorgoed! Wij noemen dat het #AFSeffect
STU_GLOBAL

Word wereldburger

Word deel van een nieuwe familie in een ander land. Geniet van nieuwe tradities. Neem je tijd om je inzichten over andere culturen en religies te waarderen en te verdiepen.

STU_CHANGE

Word verandering

Kijk met een nieuwe bril naar de wereld en help anderen om te kijken zoals jij kijkt. Bouw bruggen over culturen heen door levenslange vriendschappen te sluiten.

STU_FLUENT

Word vlot

Leer een nieuwe taal en vind aansluiting bij mensen met een andere cultuur of achtergrond. Die skills neem je mee naar huis en zal je nog je hele leven kunnen gebruiken.

STU_YOU

Word jezelf

Ontdek nieuwe dingen over jezelf en jouw plaats in de wereld. Leer hoe je uitdagingen omzet in waardevolle groeikansen. Word zelfstandig en volwassen.

Kijk met een nieuwe bril naar de wereld

“AFS heeft me de wereld en iedereen anders doen inzien, ook mezelf. Ik heb geleerd om me minder aan te trekken van wat mensen van me denken, om iedereen te nemen zoals die is en altijd hulp te bieden aan je medemensen. “

—Katoo ging drie maanden naar Portugal

Hoe kan ik AFSer worden?

STEP1

Kies een programma en schrijf je in

Onze grondige inschrijvingsprocedure zorgt ervoor dat we je goed leren kennen. Zo kunnen we jouw AFS-ervaring afstemmen op jouw behoeftes!

STEP2_ST

Je bent geselecteerd!

Jouw dossier, interviews en aanbevelingen geven ons een indruk van jou als internationale scholier. Nu begint het pas echt!

STEP3

Grijp je kans!

AFS-oriëntatiesessies (vóór, tijdens en na je uitwisseling) helpen je om persoonlijke en culturele groeikansen in het buitenland met beide handen te grijpen!

STEP4_ST

Ontdek de wereld!

Gedreven AFS-vrijwilligers, gastgezinnen en stafleden staan te popelen om van jouw AFS-ervaring een onvergetelijk intercultureel avontuur te maken.

Beurzen

AFS helpt graag jongeren om naar het buitenland te gaan ongeacht hun financiële situatie. Daarom werkt AFS samen met sponsoren en individuele donateurs om zo beurzen te financieren.

Onze beurzen
AFS-students

Informatie voor ouders

Overtuig je ouders!

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Lees waarom AFS de juiste keuze is

De wereld ontdekken en levenslang leren

AFS helpt je om elke ervaring om te buigen in een leermoment. Onze vrijwilligers en stafleden begeleiden je door deze reis. Interculturele experts werkten een leerplan uit voor onze deelnemers. Regelmatige bijeenkomsten en reflectiemomenten zorgen ervoor dat je het beste uit jouw ervaring kan halen. Zo bereiden we je ook voor op een leven vol interculturele ontmoetingen.